dijous, 18 de desembre de 2014

BONES FESTES!!!


A classe avui hem esmorzat molt diferent, hi era xocolata i bescuit. Estava boníssim. Moltes gràcies a totes les mamis/ papis que han pogut ajudar-nos durant el matí. I també moltes gràcies a les families que ens han deixades les gerres i la safata per a que poguéssim menjar la xocolata a la classe.


dimarts, 16 de desembre de 2014

ACABEM EL NOSTRE PRIMER PROJECTE

Durant aquest 1r trimestre hem estat engrescat en el coneixement del nostre país. Sobre tot ho hem fet des de l'àrea de medi. La qual cosa ens ha anat més o menys així.


UN DIA PLE D'EMOCIONS

Avui hem fet el simulacre d'incendis. Ha estat una super sorpresa una mica esperada, ja que sospitàvem que qualsevol dia sentiríem l'alarma. Tot i així ens ha agafat d'imprevist. Erem només la meitat del grup. La nostra gran sorpresa ha estat intentar sortir al passadís, era ple de fum. Ens hem assabentat per que la nostra mestra ha vist el fum. Mentre pujàvem els estors el passadís era ple de fum. Aprofitant que la nostra classe és la primera del passadís de baix, hem sortit ràpidament. Hem vist com tota l'escola de forma ordenada sortia fora. Allí ens hem reunit amb la resta de la classe que eren al gimnàs. Desprès d'una bona estona, hem tornat a l'aula i ens van dir que es tornaria a fer però que aquesta vegada no sortíssim de les aules, que intentàssim que el fum no hi entrés a les aules. Estàvem molt nerviosos. Quan ens hem adonat del fum per segona vegada al passadís hem tapada la porta amb la nostra roba (camisetes, gorros...). Quan ens avisàrem que comprovàrem el passadís. Ha estat tota una "festa" no veiem res. Fins i tot ens hem posat baix de les taules, també hem sortit entre els barrotes fora de l'aula. Ha estat tota una experiència. Desprès a la classe d'anglès, ens hem portat, super bé. Tant bé que na Laura, la nostra mestra d'anglès, ens ha felicitat. I també ho ha fet n'Eva. Finalment hem acabat el matí treient el caràcter, i la recollida no ha anat tot el bé que hauria d'haver estat.
Així ens hem protegit!!!


divendres, 12 de desembre de 2014

VISITA AL CONSELL INSULAR

Ahir vàrem visitar el Consell Insular. Ens traslladàrem en autobús. El primer que férem va ser admirar la sala de plens. Moment en que algunes mamàs i papàs de la nostra escola, ens acompanyaren, ja que hi treballen allí. Quan els mestres, ens feien pensar va arribar a rebre'ns l'honorable president del Consell. Que ens saludà i ens contestà totes les nostres preguntes. Què no hi eren poques! I ens convidà a visitar el seu despatx. Allí en Vicent ens va explicar com és la seva feina diària. I ens mostrà el bastó de posessió. Un símbol que ens va agradar molt.

dijous, 11 de desembre de 2014

FEIM DE MESTRES AMB ELS COMPANYS DE SEGON

En Salva, el tutor de 2n, volia explicar a la seva classe les gràfiques. Va pensar que seria molt més interessant que nosaltres els hi expliquessim com haviem feta la nostra super gràfica de població de les províncies espanyoles. Na Lucía i en Marcos van ser els representants per a aquesta super tasca: fer de mestres!!!

dissabte, 6 de desembre de 2014

DONEM LA BENVINGUDA AL NADAL

El divendres vam aprofitar el temps després de pati per a convertir el passdís en un cel d'estells de lo més boniques.
Vull aprofitar per a agrair als pares que ens van ajudar en la nostra enfeinada. I des d'aquí també us convido a visitar el nostre cel.

divendres, 5 de desembre de 2014

LINKS PER A INVESTIGAR A PARTIR DEL 12/ XII/ 2014

LINKS QUE US PODEN AJUDAR A TROBAR RESPOSTES SOBRE EL RELLEU

DEFINICIONS

MUNTANYES I LES SEVES COTES (altura)

MUNTANYES A LES BALEARS

MUNTANYES A EIVISSA

FEINA A FER DURANT ELS DIES 5, 6, 7 I 8 DE DESEMBRE

PREGUNTES QUE HEU DE PODER CONTESTAR CLICANT AL ENLLAÇ QUE ESTÀ MÉS A BAIX. ES CORREGIRAN EL DIMARTS 7 DE DESEMBRE DESPRÉS DE FER L'EXAMEN DELS PRINCIPALS RIUS D'ESPANYA.

1. Defineix què és un arxipèlag.

2. Fes una llista amb el nom de totes les illes de cada arxipèlag.

3. Com es van formar les Illes Balears?

4. Fes un llistat de les diferències que hi ha entre la comunitat autònoma de les Illes Balears i de les Illes Canàries.

5. Explica la gran diferència que hi ha en quant a la formació entre els dos arxipèlags espanyols.

ENLLAÇ RELLEU DE LES ILLES

ENLLAÇ ARXIPÈLAG: DIFERENCIES